🚀 Tip 4: Bereik Meer Door Minder Te Doen! 🚀

🚀 Ontdek de Kracht van Focus 🚀

Het klinkt misschien vreemd, maar soms is 'minder doen' de sleutel tot succes. We leven in een wereld waarin we constant worden overspoeld door taken en verplichtingen, wat vaak resulteert in een gevoel van overweldiging en stress. We beginnen aan veel dingen, maar maken ze niet af, want onderweg veranderen onze prioriteiten en worden we overspoeld met nieuw werk.

Maar laten we het anders aanpakken.‍

Laten we bewuste keuzes maken over wat er echt moet gebeuren. Wat heeft impact op het bedrijf, op onze collega's, en natuurlijk op onszelf? Hier komt het: kies maximaal drie doelen en richt je takenlijst daarop. Deze drie doelen zijn jouw kompas. Misschien denk je nu aan al die afspraken die je hebt gemaakt. Natuurlijk, die zijn belangrijk. Maar laten we eerlijk zijn: kun je sommige afspraken uitstellen, of ben je echt verplicht om bij elke vergadering aanwezig te zijn? Als iets kan wachten tot na het bereiken van je drie doelen, stel het dan uit.

Waarom is deze aanpak zo krachtig?

Het geheim zit hem in het verminderen van stress en het verhogen van productiviteit. Wanneer je aan minder dingen tegelijk werkt, ervaar je minder stress. Je brein zendt minder prikkels uit over al die andere taken die je niet aan het uitvoeren bent. Deze focus zorgt ervoor dat je jouw drie doelen sneller behaalt.

Doordat je je beperkt tot deze drie doelen, ben je sneller productief wanneer je aan een taak begint. Je hoeft niet eerst in te zoomen op de context, want je hebt een helder overzicht. We herkennen allemaal die dagen waarop we aan het einde van de dag denken dat we veel hebben gedaan, maar niets lijkt te zijn afgerond.

Maar er is meer!

Door je te richten op minder doelen, bereik je ze sneller. Je beloont jezelf sneller omdat je doelen sneller behaalt. Bovendien bespaar je gemiddeld 12% van je tijd omdat je aan minder zaken tegelijk werkt. Hierdoor geef je je drie doelen de aandacht die ze verdienen en blijf je gefocust.

Het beste nieuws?‍

Je doet uiteindelijk niet minder, maar je doet veel meer in minder tijd. Je verandert van die persoon die constant alle ballen in de lucht houdt en gestrest meldt dat dingen nog niet zijn afgerond, naar iemand die de zaakjes onder controle heeft en waarvan iedereen weet dat ze weten waar ze mee bezig zijn, zonder die overweldigende stress.

‍

P.S. Wil je ook onze toekomstige tips automatisch ontvangen? Schrijf je dan direct in voor onze nieuwsbrief hieronder of volg mij op LinkedIn. Samen gaan we voor meer focus en succes! 🚀

mail send drawing. Girl on paper plane with megaphone.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang eens per maand de beste artikelen over optimaliseren, rust en focus voor jou en je team.

Dank voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Zeker ook intresant: