🚀 Tip 2: Doorbreek Uitstelgedrag met Ga Voor Zeven! 🚀

🚀 **Doorbreek Uitstelgedrag met Tip 2: Ga voor Zeven!** 🚀

We kennen het allemaal - die vervelende klusjes waar we maar niet aan willen beginnen. Of het nu gaat om werkgerelateerde taken of huishoudelijke klusjes, we hebben allemaal van die taken die we liever uitstellen. Maar wat als ik je vertelde dat er een eenvoudige methode is om die drempel te overwinnen?

👉 **Tip 2: Ga voor Zeven** 👈

Deze methode is een gamechanger voor mij geweest als het gaat om productiviteit en het doorbreken van uitstelgedrag. Het idee is simpel: telkens als je tegen een taak aanloopt die je eigenlijk liever vermijdt, doe je er zeven.

Hier zijn enkele voorbeelden:
📚 Zeven e-mails opruimen en acties ondernemen.
💬 Zeven zinnen schrijven voor dat ene rapport.
👔 Zeven kledingstukken opvouwen tijdens het opruimen.
🍜 Zeven items uit de vaatwasser halen en opbergen.

Het mooie van deze methode is dat het laagdrempelig is en je snel resultaten ziet. Je hersenen hebben minder moeite om te beginnen als je weet dat je slechts zeven items hoeft te doen. En vaak, eenmaal begonnen, ga je door en voltooi je meer dan zeven taken!

📚 Maar wat als je een grote taak hebt, zoals het schrijven van een boek? Geen zorgen, je kunt het nog steeds toepassen! Zeg tegen jezelf dat je minimaal zeven zinnen per keer zult schrijven. Met een gemiddelde van 17 woorden per zin, betekent dat dat je 119 woorden per sessie schrijft. Stel je voor, binnen een jaar zou je een heel boek geschreven hebben! 😄

P.S. wil je ook de toekomstige tips automatisch ontvangen? Schrijf je dan hieronder direct in voor onze nieuwsbrief of link gerust met me LinkedIn om andere tips automatisch te ontvangen. Laten we samen uitstellen de nek omdraaien! 🀝

mail send drawing. Girl on paper plane with megaphone.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang eens per maand de beste artikelen over optimaliseren, rust en focus voor jou en je team.

Dank voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Zeker ook intresant: