Carrière switch - een nieuwe plek om te wonen.

Op een bepaald moment sta je voor de keuze ga ik door met waar ik al 20 jaar mijn hart en ziel in stop of nog een keer toegeven aan die kriebel.

Een nieuwe plek om te wonen

Begin 2022 heb ik niet alleen een carrière-switch gemaakt, maar ook een nieuwbouwhuis gekocht samen met mijn vriendin.

Door corona en het thuiswerken, werd mijn zoekopdracht rondom de Randstad steeds ruimer en zijn we uiteindelijk gezwicht voor een nieuwbouwhuis in Gelderland. De natuur en rust in combinatie met de buzz en reuring van de Hanzesteden, heeft me overgehaald. De bouwtijd geeft me de ruimte om me verder te focussen op de ontwikkeling van mijn product, dat ik nog datzelfde jaar wilde lanceren. Een vrij krappe deadline en hard werken, maar die mijlpaal is gehaald!

Alsof iedereen in een ratrace zit.

Voordat ik me in een nieuw avontuur ging storten moest ik wel eerst goed te rade bij mezelf gaan. Wat vind ik nou echt leuk, maar ook niet onbelangrijk, hoe kan ik daarmee mensen helpen?

Het viel me op dat veel van mijn gesprekken met klanten gingen over personeel. Over motiveren en behouden van goed personeel, verlagen van het ziekteverzuim, tot het terugdringen van burn-outs en bore-outs. Maar ja is dit nu de nasleep van corona dacht ik toen nog? Millennials /generatie Z, een doel hebben, betekenisvol bezig zijn, leuk werk hebben… allemaal zaken die voorbijkwamen. Best een complexe puzzel voor veel managers en zeker ook heel herkenbaar voor mij vanuit het werk maar ook privé. Alsof iedereen in een ratrace zit. Nergens echt tijd voor, maar het gevoel geleefd te worden. Zou het niet mooi zijn als ik hier mijn tijd en energie in kan stoppen en medewerkers, afdelingen en bedrijven daarmee kan helpen.

Een nieuw bedrijf

Ik hakte de knoop door en om een oplossing te gaan realiseren waar medewerkers worden geholpen om uit de ratrace te komen, meer energie te krijgen en zichtbare doelen te halen.  Dat wil niet zeggen dat er niet hard moet worden gewerkt, maar wel duidelijker. Meer successen vieren, efficiënter werken en minder werkdruk. Want hoe jammer is het dat veel medewerkers zeggen dat ze echt leuk werk hebben, maar om de een of andere reden daar niet echt van kunnen genieten.

Maar hoe dan?

Focus: Sileram helpt met het scheiden van hoofd- en bijzaken. Dat brengt jou en jouw organisatie vooruit.
Ochtendmens/avondmens: Wat is jouw kracht op dit moment van de dag en welk werk past daarbij. Daarmee bouwt Sileram aan jouw efficiëntie en energie.
Flow: Sileram maakt jouw hoofd leeg, zonder dat je iets vergeet. Dit zorgt voor een stuk rust en flow in jouw werk.
Doelgericht: Ieder stukje werk dat je uitvoert wordt een stap vooruit naar een doel. Hiermee bouw je zichtbaar mee aan het totaal.

Ontwikkeling Sileram

Hier kwam mijn volgende uitdaging: hoe te beginnen? Als eerste startte ik een onderzoek naar de vele low-code en no-code oplossingen. En hier zaten interessante oplossingen tussen maar vaak ook oplossingen die niet voldoen aan de ontwikkelmogelijkheden of het missen van een stuk UX-vrijheid. Sileram moet er natuurlijk wel top uit zien èn fijn om mee te werken zijn. Na uitgebreid onderzoek ben ik uitgekomen bij Servoy. Een organisatie die een goede modes heeft gevonden tussen low-code met behoud van UX-vrijheid en daar waar nodig er ook gewoon full code ondersteund. Ze bieden volledige OTAP- ondersteuning (Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie) waarmee zeer snel nieuwe ontwikkelingen kunnen worden uitgeleverd.

Het resultaat

Na hard werken kan er eindelijk gezegd worden Ik ben klaar voor de markt. Het mooie is dat de eerste basisversie begin van de zomer klaar was en ik sindsdien met deze tool werk. Waar Sileram nu staat is niet te vergelijken met die eerste basisversie met toegankelijke teksten, visuals en mogelijkheden om hem geheel te personaliseren naar jouw taken, werksituatie en persoonlijke kracht..

Voor wie

De eerste versie is gemaakt voor mensen die veel van hun werkzaamheden achter de computer uitvoeren. Hoe meer verschillende activiteiten je uitvoert, hoe beter de applicatie tot zijn recht komt.

 

Ben je benieuwd, probeer het gratis uit tijdens de trialperiode. Ik hoor graag van je wat je ervan vindt.

mail send drawing. Girl on paper plane with megaphone.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang eens per maand de beste artikelen over optimaliseren, rust en focus voor jou en je team.

Dank voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Zeker ook intresant: